Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Κωπαΐδα

Αετογερακίνα (Buteo rufinus)

Κατσουλιέρης (Galerida cristata)

Καλαμοτσίχλονο (Emberiza schoeniclus)

Σιρλοτσίχλονο (Emberiza cirlus)


Γερακίνα (Buteo buteo)

Βραχοκιρκίνεζο (Falco tinnunculus)
Καρδερίνα (Carduelis carduelis)

Ξεφτέρι (Accipiter nisus)

Φωλιά Υφάντρας (Remiz pendulinus)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το κάδρο του Καλαμοτσίχλονου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/ή Άγνωστε/η !

Ονομάζομαι Γαβρήλος (gabrilosv@gmail.com) και ανέλαβα την πρωτοβουλία να κοινοποιήσω σε εσάς το δελτίο του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
(ΦΚΘ) για το φωτογραφικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στο Λαύκο (χωριό του Πηλίου) από τις 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2009. Την επιλογή των παραληπτών αυτής της επιστολής την έκανα με βάση κάποιες αναζητήσεις στο blogsearch της google, προσπαθώντας να βρω ανθρώπους που βάσει του περιεχομένου του ιστολογίου τους μπορεί να τους ενδιέφερε το συγκεκριμένο γεγονός. Ελπίζω ως ένα βαθμό να το πέτυχα και αυτή η επιστολή να κριθεί έως και αδιάφορη αλλά όχι ενοχλητική. Θα χαιρόμουν αν δημοσιεύατε λίγες πληροφορίες σχετικές με το γεγονός, ή ακόμη και μόνο το σύνδεσμο που παραπέμπει στο ιστολόγιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
http://lafkosphotoworkshop.blogspot.com/

Το ΦΚΘ αποτελείται από ερασιτέχνες φωτογράφους και όλες του οι εκδηλώσεις βασίζονται στην εθελοντική εργασία των μελών του και φίλων. Καμία του δραστηριότητα δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων.

<<

ΓΕΝΙΚΑ
Σε ένα χωριό, που πάρα πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει «χωριό των καλλιτεχνών», το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα φωτογραφικά εργαστήριά του με το όνομα «ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ».Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όσους έχουν πάθος με την φωτογραφία, επαγγελματίες και μη.

Ο Λαύκος είναι ένα χωριό που απέχει 55χιλ. από τον Βόλο και βρίσκεται γεωγραφικά στο ΝΑ Πήλιο. Απέχει 6χιλ. από τον Παγασητικό (Μηλίνα) και 13χιλ. από το Αιγαίο. Ανήκει στον Δήμο Σηπιάδος, μαζί με τα χωριά, Μηλίνα και το Προμήρι.
Είναι ένα χωριό με μακριά παράδοση και ιστορία, χαρακτηρισμένο παραδοσιακό, με παλιά πέτρινα σπίτια, αρκετά από αυτά ανακαινισμένα. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι, οι δραστήριοι άνθρωποι του και η πολύ μεγάλη πλατεία. Έχει το Φάμπιο Μουσείο και το νεοσύστατο Μουσείο Ραδιοφώνου “Αντώνης Ταβάνης”.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2009
Θέμα του: «Η Σύγχρονη Φωτογραφία»
Για το 2009, το εργαστήριο θα έχει θέμα κάποιες από τις κυρίαρχες απόψεις στο χώρο της φωτογραφίας σήμερα. Οι εισηγητές και οι ομιλητές θα παρουσιάσουν την φωτογραφική τους άποψη πάνω σε κάποιες από αυτές τις τάσεις, θα μιλήσουν για την σύγχρονη φωτογραφία, την φωτογραφία πέραν του κάδρου, και την «μεταμοντέρνα» φωτογραφία. Θα δείξουν φωτογραφίες, θα θέσουν θεωρητικά και τεχνικά θέματα και θα ζητήσουν από τους φωτογράφους, στις λίγες ώρες που θα τους απομένουν τα απογεύματα, να δημιουργήσουν εικόνες επάνω σε αυτά τα ιδιώματα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες φωτογράφοι, σε ημερήσια βάση, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλάσσουν απόψεις και πληροφορίες για τις προσωπικές τους εργασίες, παλαιότερες και πρόσφατες. Σύντομα θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση του περιεχομένου των μαθημάτων.

Καλεσμένοι ομιλητές: Γνωστά ονόματα από το χώρο της φωτογραφίας (θα κοινοποιηθούν προσεχώς στο ιστολόγιο της εκδήλωσης).

Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου 2009, θα εκτεθούν κατόπιν προεργασίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ημερομηνία: 25 ΙΟΥΝΙΟΥ-1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Αριθμός συμμετοχών περιορισμένος.
Συμμετοχές με portfolios.

>>